Limited Edition Giveaway by Dysha Sahhir

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Sila Klik Banner Comel Di Atas Kalau Nak Wajib Join.
http://1.bp.blogspot.com/--MohaAotRAQ/UNSLxqyJjYI/AAAAAAAADwY/qx48gSRFydg/s1600/nannaerGAdysha.png

Malam ni aku join satu Giveaway dari doodler yg awesome, hebat gilos. Tak percaya tengok sajalah banner atas tu. Comelkan. Jom tengok syarat-syarat kat bawah.
Syarat-syaratnya.
  • Copy banner di atas tu. #Done
  • Buat entry tentang Giveaway ni #Done atau klik share kat bahagian entry kak Dysha. #Done
  • Kalau taknak buat entry tekan share kat bahagia bawah entry tu. #Done jugak 
  • Follow blog kak Dysha #Done
  • Tekan like fanpage kak Dysha #Done.
  • Kalau buat entry letak link entry kat bahagian komen kak Dysha #OnTheWay #Done
  • Kalau share entry tu, komen korang share guna apa.
  • Due Date : 31.12.12. Cepatt joiinn ! 
Kak Dysha, saya buat entry dengan share boleh kan ? Guna Facebook Share, hehehe :) 



Dah baca kan? Komen sikit ;)

Art Trade with Kira Jiman

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Hollaa uols, aku join art-trade lagi, hari tu dgn Mun hari ni dgn Kira pulak, seorang budak kecik yg comeii dan pandai lukis doodle lagi tuu. Zaman sekarang ni, yang lagi muda daripada kita lagi pun dah pandai macam2. Malas nak ulas macam2. Jom cekidout. Ohh sebelum tu, terima kasih eh, adik sbb ucap tahniah. ;)
Ini daripada adik kita. Comei kan doodle dia. Kira Jiman
Bawah ni pulak dari aku, tak berapa nak cun sangat. Mouse hilang. agagaga.
tak pandai nak lukis kucing, hehehe.

Selesai sudah sesi art-trade mengart-trade. Sapa2 yg sudi nak art-trade boleh lah tinggalkan komen. :)


Dah baca kan? Komen sikit ;)

Esok 19.12.12 ?

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Ya Allah, malam ni punya bertambah gedup gedap gedup gedapnyaaaa ! petang tadi tak terasa sangat. Bila difikirkan balik pasal result ni, rasa macam nak menangis. Tapi tahan. Sebenarnya tak pun. Hahaha. Nak tulis ni pun terketaq-ketaq. Memang malam ni baru ada chance nak update, bukan sebab fikir pasal result, tapi sebab MALAS. Macam biasalah kan, macam taktau pulak, penyakit aku ni, Hahaha. 
Tapi kann , sebenarnyaa kan hangpa dah tau kan yang aku ni sekolah dekat Perak, tapi aku ada kat Shah Alam lagi ni, yalah , memang holiday pun pastu tambah pulak kena jaga anak buah, sbb nursery dia nak tambah apa entah kira under construction gitu. Jadi, esok aku tak pergi ambiklah result aku tuh, orang lain yang tolong ambikkan. Hahaha , it's cool. Tapi perasaan tu kekal di hati ini.
Dah laa , sampai sini aja lahh. Nak melayan perasaan kejap. Hahaha. Oklah , Chao, Adios, Babaii, Assalamuaa'alaikum.

Nota Penendang : Good Luck untuk Batch'97 macam aku, esok bila dah dapat result jangan lupa bagitau aku dulu. :P

Dah baca kan? Komen sikit ;)

The Winner is ....

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Alhamdulillah, tamat sudah Giveaway pertama aku buat. Terima Kasih banyak-banyak kepada yang dah join. So, taknak buang masa, jom check siapakah pemenangnya, huwhuw. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia ikut random.org lah . Hahaha. Kalau yang tak menang tu harap maklum lah kan, tuah anda bukan utk Giveaway kali ni, tunggu giveaway yg bakal tiba lagi. Aiseyman bila nak list ni. Hahaha, okok, jom.

AKU HARAP SEMUA PEMENANG DAH FOLLOW / LIKE
SEMUA SPONSOR. JUJUR K, AKU TAK NAMPAK
TAPI YANG DI ATAS TU NAMPAK.

Seminggu di berikan untuk menebus hadiah anda. 
Kalau tidak, Zamzam Ala Kazam, piushh, *hilang*, hehehe, takdalah.
......................................................................................................
1 x Topup RM 5 by aku
-no 7 : http://mohdnoorshawal.com

5 x Cursor Nama by aku lagi
-no 52 : http://cutieclementine.blogspot.com
-no 46 : http://diariesgadhissepet.blogspot.com
-no 36 : http://berjalansanasini.blogspot.com
-no 31 : http://musyuxmusyux95.blogspot.com
-no 19 : http://faralalalala.blogspot.com

1 x Topup Maxis RM3 by Fiq Izumi
-no 17 : http://creamysugary.blogspot.com

1 x Header by Sirambot Maggi
-no 28 : http://capitaldoublen.blogspot.com

1 x Banner by Sirambot Maggi
-no 10 : http://nurhanim-ehier.blogspot.com

2 x Voucher RM 10 by Miraclelight Shop
-no 43 : http://syiffaroxy.blogspot.com
-no 22 : http://hananhadila.blogspot.com 

1 x Topup RM10 by Ejulz Sophie Paris M'sia
-no 14 : http://greennyworldland.blogspot.com

1 x Body Mate Seaweed Juice Collagen by Hazwani Abd Shukor
-no 37 : http://rahasiabelogaku.blogspot.com

1 x Jamu Susuk Dara Feminin Wash by Hazwani Abd Shukor
-no 16 : http://mawarberduri4147.blogspot.com

1 x Ibu Collagen Mentah 100g by Hazwani Abd Shukor
-no 32 : http://www.fatindiana.com

1 x Topup RM5 by Sorfina
-no 30 : http://nurulazieyan.blogspot.com

5 x RM5(x)RM5(x)RM5 voucher by ANN LiTTLE CLOSET
-no 39 : http://semanismama.blogspot.com
-no 41 : http://www.ordinarygurl-sue.my
-no 38 : http://faryna-lovestory.blogspot.com
-no 35 : http://eymasushoppe.blogspot.com
-no 24 : http://nienasofea.blogspot.com

Di harap para pemenang DIRECT CONTACT dengan Sponsor yaw.
Tahniah beribu tahniah kepada yang menang.

Perhatian kepada SPONSOR
sila check no / link pemenang anda
supaya tiada PENIPUAN GIVEAWAY terjadi.

Perhatian kepada PARA PEMENANG, sila berikan
Nama : (semua pemenang)
Alamat Penuh : (pemenang barang pos shj)
No Telefon : (pemenang topup / barang sahaja)
Menang apa : (semua pemenang)
URL Blog : (semua pemenang)

Kepada yg menang CURSOR/HEADER/BANNER 
Sertakan :
Cursor : (warna apa? tulis apa? font apa?)
Header : (width header? font? warna? tulis apa?)
Banner : (font? warna? tulis apa?)

Kepada yang menang hadiah daripada aku. Contact kat FACEBOOK AKU tau. Bagi yang takdak facebook komen dekat entry ni. TAK AKAN DI PUBLISH. 
SEBARANG MASALAH SEPERTI HADIAH TIDAK DAPAT ATAU TIDAK SAMPAI, ANDA DIMINTA BERHUBUNG DENGAN SPONSOR HADIAH ANDA SENDIRI. HARAP MAKLUM. TERIMA KASIH.

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Attention : First Giveaway by Me !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
TAMMAT SUDAH !

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim. Harini julung-julung kalinya, aku nak buat Giveaway ataupun nama fofularnya GA. So, syarat-syaratnya ada 2, syarat sah dengan syarat wajib. Cehh, macam belajar Pendidikan Islam lah pulak. 
Syarat-syarat Sah.
  • Mempunyai blog
  • Perempuan dan lelaki sahaja, khunsa tidak dibenarkan
  • Berwarganegara MALAYSIA. 
Syarat-syarat Wajib
  • Follow blog aku
  • Follow/Like/Click Sponsor di SINI
  • Buat satu entry tentang GA ni yg bertajuk '1st Giveaway by Nanie'
  • Sertakan banner di atas tu dalam entry tu dan linkkan ke blog ni
  • Tag beberapa blogger dan pastikan mereka tahu
  • Dah siap ? Postkan link entry ke ruangan komen entry ini.
Hadiah ? Hadiah boleh tengok dekat entry sponsor tu SINI

Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org untuk lebih adil kan.

Deadline : 29th December 2012 15th December 2012 | 11.59 p.m

UPDATE : SENARAI PESERTA

ALL THE BEST and GOOD LUCK !

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Exclusive Giveaway by Double A

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Tagged : Ain | Fina | Izzah

Dah baca kan? Komen sikit ;)

First Giveaway by Alya

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

klik banner kalau nak join

Hari ni aku nak join GA dari cik Alya. Hadiah-hadiahnya teramat lah best. Sapa minat Big Bang dgn Super Junior ? Cepat join sebelum 30 peserta datang bertandang dekat GA Alya . Untuk pengetahuan kak Alya, saya warganegara Malaysia. Bukan Myanmar. Hahaha. Saya dah pun follow blog akak. guna GFC (Google Friend Connect) , Kalau menang, saya nak bag TOTE tu tau akak , nak sangat-sangatttt. Hihihi. Okaylah. Harap dapat lah beg tu . Amiinn . KBai, Assalamua'alaikum .

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Update : Senarai Peserta 1st GA Nanie

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Berikut adalah senarai peserta yang join. Terima kasih bebanyak kepada yang join. Nama ni ikut nama dekat komen tau. Sesapa yang nama dia takdak dalam list bawah ni , sila inform di bahagian komen.
Senarai Peserta
  1. Dae Hyun : http://leon-tree.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  2. Mira Production : http://numiraira99.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-nanie.html
  3. Nazurah : http://nazurah-offical.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-nanie.html
  4. Iffah Najihah : http://eiyfacyunk.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  5. ELFarahin : http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  6. Sha Purplegirl : http://shapurplegirl.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  7. Mohd Noor Shawal : http://www.mohdnoorshawal.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  8. Jemah Awesome : http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  9. Farisha Idayu : http://cyahok.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  10. Nur Hanim : http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  11. Syafiqah : http://pyqa99.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  12. Nurain Syahirah : http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  13. Nurin Nadhirah : http://budaksekolahpunyablog.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  14. Maisarah : http://greennyworldland.blogspot.com/2012/11/first-giveaway-by-me.html
  15. Lily : http://sweethoneyzz.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  16. Mawar Berduri : http://mawarberduri4147.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  17. Nuru Azmiera : http://creamysugary.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  18. Aisyah Afiqah : http://aisyaharas.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  19. Fara Izatii 2nd : http://faralalalala.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  20. Miss Chocolate : http://cadburylovescontest.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  21. Oh! Thrillers : http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  22. Hanan Hadila : http://hananhadila.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  23. Fatimah Az-Zarah : http://sicomel06.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  24. Niena Sofea : http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  25. Hanis Syazana : http://rightnot.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  26. Aina Nadhirah : http://ainahisham.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  27. Aida Adnan : http://norkebahagiaan.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  28. Le Mignon : http://capitaldoublen.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  29. Nuha Nordin : http://nnuhanordin.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  30. Butterfly : http://nurulazieyan.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  31. Zatty Musyux :  http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  32. Dianaa : http://www.fatindiana.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  33. Syahirah Rahaman : http://gentlegirlcomot.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  34. Khairunnisa : http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  35. Eymasu : http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-naniehadiah.html
  36. Af Rina Fath : http://berjalansanasini.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  37. Izzah : http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/giveaway-time-1st-giveaway-by-nanie.html
  38. Ana Diera : http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  39. Mama Saly : http://semanismama.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  40. Lyll Azhar II : http://babythatsmine.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  41. Khairul Bariah Salleh : http://mamakaybee.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-nanie.html
  42. Miss Sue : http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  43. Syiffa Roxy : syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  44. Add : http://lenaliya.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  45. StrawBerry Cynta Syasya : http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  46. Eiynatyna : http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  47. Qla Ntsha : http://aqylanatasha.blogspot.com/2012/12/first-giveaway-by-nanie.html
  48. Ana Syazana : http://kuchentachocolate.blogspot.com/2012/12/first-giveaway-by-nanie.html
  49. Yaya Hatsumi : http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  50. Fera9105 : http://saiafera.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  51. Hani Amira : http://unspokeneverdreams.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  52. Sorfina/Little Caliph : http://cutieclementine.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html
  53. Nurul Afiqah : http://rawkkstylo.blogspot.com/2012/12/1st-giveaway-by-nanie.html

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Art Trade with Munirah

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Yeaaayyy, inilah art trade yang pertama. kihkihkih , sebelum ni tak tau pun apa kebendanya tu art trade. malas nak cerita panjang-panjang.
Doodle yg munirah buat terlampau lah comel sangat-sangat. And I like it sooooooo much !, thanks Munirah.Lagisatu, Nani mintak maaaf sangaaaaaat, sebab lambat balas doodle.

from Munirah :)

Here is from me. Hope you like it. 

I'm sooo sorry Munirah, hanya setakat ni ja yang Nani mampu buat. Harap Munirah suka.

Kbai, Assalamua'alaikum. 


Dah baca kan? Komen sikit ;)

Cuti Sekolah Yang Amat Membosankan. Phuii

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Okay, Aku minta maaf, lama tak update, aku sibuk, tapi taklah sibuk sangat takdak idea sebenarnya. Aku kerja. Kerja jahit manik baju pengantin. Harap alasan itu kukuh. Habis upacara meminta maaf dan menerima maaf. Tutup intro.
..........
Cuti sekolah ni mmg satu apa tak tau nak buat. Memang sebelum cuti plan dgn kawan-kawan pegi situ pegi sini tapi bila dah buat segala-gala ektibiti tu. Blank terus otak ni. Hari tu pegi Bukit Merah kalau tak baca lagi baca sini , ehhh , sepp , tampaq tangan tu baru tau jangan halakan mouse/cursor hangpa kat link tu ehh, baca entry ni dulu. 

Cuti sekolah ni cuti yang paling amat terbosan sekali. Kakak aku dia duk SPM bila nak habis entahlah, tak silap aku bulan Disember, apa jenih adik lah aku ni. Tapi, aku memang pelik kenapa SPM perlu ambil masa yang terrramat banyak sekali. Kakak-kakak dan abang-abang boleh tolong explain ?

Cuti sekolah ni kan, aku pun try lah menjinakkan diri dalam bidang pen-doodle-an, so, gambar di atas itulah doodle freehair pertama. Terima kasih kepada kawan-kawan, kakak-kakak doodler dalam group Dodol Dudel Doodles yang tak henti-henti men-support Nani. InsyaAllah, aku akan terus menerus dalam bidang pen-doodle-an ni. Wakaka, kalau rajin. peace yaww. Kbai. Aku nak bagi makan kat kucing aku, Puth. Okay hangpa boleh tekan link Trip Bukit Merah kat atas tu. さようなら
Assalamua'alaikum.
Take Note : 15hb November 2012, GA yang aku buat tu start so, siap siaga lah. hadiah meletop jugak.

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Ice Watch Giveaway by Mibz and Alya Jane

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
 
Atoto , best gilos hadiahnyaaaa . Jom ar joinnn , Rugi wehh , meh sini mehh join klik banner . 
Aku dah ikut semua syarat simple yg telah ditetapkan iaitu , jeng jeng jeng :
1. Aku dah follow blog Mibz dan Alya serta Amer Corner !
2. Aku dah like fanpage Mibz dan Alya serta Amer Corner jugak !
3. Aku tengah buat entry ni :D
4. Dah tampal dah banner tu . tengok lah kat atas . siap tekan2 keluaq blog Amer Corner, DAEBAK !
5. Tag kawan ? hurm, tengok kat bawah.
6. Nanti aku tinggalkan link entry ni lepas entry ni siap, tak siap lagi ni.
7. Dah klik , sungguh baik hati kan aku ? ==' (masuk bakul angkat sendiri)
 
Syarat-syarat utk facebookers pun aku dah laksanakan dengan jayanya ! aeceh . hahaha, Nak bukti ? Alarh bukti pulak . Ambik lah , meh sini tengok . 

Dah percaya dah ? Hahaha, 

TAGGED !
Ain , Fina dan Sis Mila serta semua yg baca !!!

Okay , sekarang ni aku dah hampir siap buat syarat simple yg ke-tiga , rujuk balik. Dan aku nak buat syarat simple yg ke-enam :) 

GOODBYE !!! 

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Senarai Sponsor 1st GA by Nanie

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Berikut adalah senarai sponsor yg akan meng-sponsor 1st GA yg aku akan buat tak lama lagi. Sesapa yg nak join 1st GA ni , hangpa semua wajib follow | like | click , kalau nak senang hangpa like follow dulu sponsor yg ada nanti kalau GA dah start taklah hangpa susah nak buat semua tu, kan kan kan ?
-----------------------------------------------------------------
1. Nanie : Topup RM 5 (1) | Cursor Nama (5)
 - Follow | Follow
2. Fiq Izumi : Topup Maxis RM3 (1)
 - Follow | LikeClick

3. Sirambot Maggi : Header (1) | Banner (1)
 - Follow | Like

4. MIraclelight Shop : Voucher RM 10 (2)
 - Like | Follow | Follow

5. Ejulz - Sophie Paris Malaysia : Topup RM 10 (1)
 - Like | Follow

6. NurHazwani Abd Shukor : Bodymate Seaweed Juice Collagen (1) | Jamu Susuk Dara Feminin Wash (1) | Ibu Collagen Mentah 100g (1)
 - Follow | Like | Like

7. Sorfina : Topup RM 5 (1)
 - Follow
8. ANN LiTTLE CLOSET : RM 5 (x) RM 5 (x) RM 5 Voucher (5)
 - Like | Like


Dah baca kan? Komen sikit ;)

Entri Bergambar: Trip To Bukit Merah Laketown Resort

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Memandangkan PMR dah tamat cuma tunggu result je nak keluar jadi, my classmates and I (3KAA1) dan seorang lagi kawan aku dari kelas 3KAA2 decided nak buat trip pegi Bukit Merah Laketown Resort. Memang gempak gila. Tambah-tambah lagi tahun ni entah mcm mana classmates aku tetiba jadi sporting. Bertambah gilaa lah gempaknya tu kan. Satgi kita tengok gambar naa. Sekarang ni masa nak story dulu. Transport pulak pandai-pandai lah tumpang sesapa. Kami pergi dgn tiga kereta lah tak silap . Aku tumpang kawan aku yang juga seorang blogger. Nama dia Ain Shuhada, ni blog dia (http://strawberrycandid.blogspot.com/) ada lagi yg tumpang dengan dia 4 orang salah seorangnya adalah aku . HAHA. Dalam 3 orang tu ada lagi blogger iaitu Sorfina (fina) ni blog dia (http://cutieclementine.blogspot.com/) Kami keluaq lambat sikit jadi sampai sana pun lambat lah kan. Tapi dah kawasan rumah kami-kami ni kira dekat jugak dalam kurang lebih 20 kilometer jadi dalam 45 minit ja dah sampai. Sampai sana ja memang kami terus pergi Water Park lah. Mandi-Manda ! Tiket untuk kami RM15 seorang sebab kami asal memang dari Perak tapi hangpa yang duk luar dari Perak tu mahal sikit lah. Buuuuu! Tapi yang paling best sekali ialah BOOMERANG !! gila best tapi menyeramkan memang menjerit-jerit tinggi gila wehh. 
ni lah boomerang tu. Tinggi kan ? 

Apabila aku menaiki nya memang berdebar-debar rasa macam nak terkeluar nyawa dan terkeluar organ-organ dalaman. Abang yang jaga tu jahat gila memandangkan dia yang akan tolong kita push untuk jatuh daripada atas tu. Ada ke patut dia letak aku dekat tebing (tebing ke? lantaklah) tu dia suruh aku tengok bawah , seram gila. Tragedi ini juga berlaku kat kawan-kawan aku yang lain. Tapi it's Awesome ! Sekarang ni tayangan gambar yang hangpa semua nantikan, right ? Gambar ni semua aku ciplak dari fb Ain Shuhada. Aku mana sempat nak tangkap seronok sangat.


Ada lagi gambar tapi tak larat lah aku nak buh banyak-banyak. Adiosss :D
Sesapa yang duk luar Perak atau dalam Perak yang tak pernah pegi Bukit Merah ni pergilah best oo , kalau hangpa pegi Water Park hangpa bayar tiket dan semua game yg ada situ semua hangpa boleh terai (try) .
Gudbai for now :)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Contest Blog Cun Melecun by Ika dan Ayu

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Assalamua'alaikum dan salam sejahtera serta salam 1Malaysia ! Dengan ini saya sbg seorang blogger ingin sekali menge-joinkan diri untuk join Contest yg ada banner doodle yg comel dan cun. Saya sedar blog saya ini tidaklah secun sebagaimana tajuk contest itu tapi comel tu ada lah kot , perasan gilaa. Saya juga telah mematuhi syarat-syarat yg telah dikemukakan iaitu :
1. Saya seorang blogger, kalau saya bukan seorang blogger tak wujudlah entry ini di blog ini.
2. Saya seorang Malaysian bukan seorang Myanmarian tak percaya mai sini tengok I/C.
3. Saya seorang perempuan bukan lelaki dan yang pasti bukan KHUNSA !
4. Saya juga telah meWAJIBkan diri untuk follow blog Ika dan Ayu, like fanpage (dua-dua) dan follow twitter Ika.
5. Saya telah meWAJIBkan diri untuk follow/like sponsors. (Y)
6. Secara keseluruhannya, saya juga telah mematuhi segala aturan dan syarat-syarat di atas.
Okay, saya jumpa contest ni kat blog Ika jadi saya linkkan banner kat atas tu kat blog Ika dan linkkan entry ni kat komen blog Ika. Last but not least, tunggu masa nak tag >3 orang blogger iaitu:
Ain ... Sis Schaa ... Sis Cci ... semua yg baca ni !!

p/s : Wei, sorry aku rasa entry ni terlebih baku lah , karangan BM aku pun tak sebaku ni, beku ada lah. Harap hangpa boleh baca. Bhahaha. Gudbai !

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Blog Aku Dah Transform

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera


Yahh , akhirnya setelah sekian lama aku pendam nak edit blog akhirnya tercapai jugak hasrat aku ni. Sebenarnya aku malas nak edit , aku rasa macam nak tempah tetapi aku rasa lebih baik aku edit sendiri tapi terpaksa lawan penyakit M tu lah. Akhirnya, inilah hasilnya , Amacam okay tak ? Yang baru ni okay lagi atau yang lama tu okay *sila comment* hehee ,
Apa yang berubahnya kat blog ni ialah header, cursor, sidebar, font, scrollbar dan button to top. Tambahannya, aku tambah divider dekat sidebar tu cuba tengok . HAHA. Tapi rasanya memang mencabar gila-gila. Hampir-hampir ja template aku ni rosak sebab tersilap coding, FUHH ! Daripada balik sekolah semalam (25th/October/2012-2.30p.m) sampai malam tu pukul 10.40p.m pastu sambung pulak harini dari balik sekolah (26th/October/2012-1.00p.m) sampailah sekarang pukul 10.50p.m, tapi dah siap dahlah , kalau tak siap lagi tak dak lah entry pasal ni. HAHA.
Sekarang ni aku harap hangpa suka lah dengan design aku yg kali kedua ni . Suka tak ??? Cepat komen sekarang . Hehehe. KLah , Sampai sini je lah , Wassalam .



Dah baca kan? Komen sikit ;)

First GA by Fatin Najwa

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Hey Uolls ! ;) Lama benor tak join giveaway ni , tapi hari ni tetiba rasa berminat pulak nak join, sebab ada satu hadiah tu mmg menarik-narik hati aku ni macam nak tercabut dah . risau pulak nanti bila tercabut so, tu yang ambik keputusan nak join GA dari akak kita yg comel tu -> FATIN NAJWA . Jom lah join !


Click lah banner kat atas tu sebab hangpa wajib join . HAHA .
Hangpa nak tau tak hadiah apa yg aku gila tu , jeng jeng jeng

.
.
.
.
.
.
WJ8132 Color Stripe Jacket Yellow !

Ada lagi hadiah yg lain marvelous jugak , so, tunggu apa lagi jom lah join !


TAGGED :
ain , fina , kak atiey dan semua yg baca entry ni

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Wordless Wednesday #1 : Sakit Hati

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera


Aku sedar siapa aku tapi jangan layan aku macam makhluk asing !

I was your friend when you were single


Dah baca kan? Komen sikit ;)

Aku Dah Jadi Ex Dia

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera


Aku dah jadi Ex dia tapi aku tak macam perempuan dalam gambar tu. Gambar tu AUTA ! Perempuan dalam gambar tu sedih tapi aku gembira. Gembira yang amat sangat. Gembira sebab aku rasa BEBAS BEBAS BEBAS !!! Bebas daripada kongkongan dia. Kongkongan dia yang sentiasa memaksa aku untuk hidup dalam tekanan. STRESS STRESS STRESS. Stress tahu ? Aku tahu hangpa pun boleh rasa apa yang aku rasa sebab hangpa pun pernah rasa, bukan ? 
Ya, hangpa jangan menipu aku yang hangpa tak pernah rasa perasaan stress tu tapi bila hangpa dah putus dengan dia mesti hangpa rasa bebas macam aku rasa sekarang. Dan sekarang ni aku nak menjerit :

AKU DAH BEBAS DARIPADA PMR !!!
AKU DAH BEBAS DARIPADA PMR !!!
AKU DAH BEBAS DARIPADA PMR !!!
AKU DAH BEBAS DARIPADA PMR !!!
AKU DAH BEBAS DARIPADA PMR !!!

HAHAHA ! Aku lega aku lega aku lega. Ohh nikmatnya. Kalau tidak aku rasa terkongkong sangat-sangat. Tapi bila aku naik form 5 aku akan rasa lebih terkongkong. Arghh itu lagi 2 tahun. Dan dalam 2 tahun tu aku akan cuba biasakan diri dengan hidup yang terkongkong dengan bakal 'boyfriend' aku. Dan mungkin aku akan jadi doktor pada suatu hari nanti. InsyaAllah. Macam Fatin Liyana yang merupakan blogger + bakal doktor . Aminn (Doa-doalah kat aku ye)

TAMAT / THE END 
------------------------------------------------------------------------------
Habis dah cerpen kat atas tu. Macam mana dengan bekas-bekas BF/GF PMR ? Nani rasa bebas sangat-sangat. Kalau tidak full-time kena menghadap buku. Full-time lah sangat. Takkan time tidur pun menghadap buku ? Ceh. Okaylah lega lepaskan segala perasaan ni kat hangpa semua . See You Again ! =)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Filem Seram Yang Dinantikan !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Filem tu mmg seram tapi sebenarnya filem tu ada di Malaysia sahaja kat negara lain ada jugak mungkin tapi namanya mungkin lain lah nama pun negara lain kan kan kan tengok lah kat bawah ni details lengkap 'filem' tu.
FILEM SERAM YG DINANTIKAN !
Tittle : PMR 2012
Genre : Seram (sesetengah org boleh kaku dan pengsan)
Tarikh Tayangan : 9th October 2012 - 16th October 2012
. . . . .
 Penerbit : Kementerian Pelajaran Malaysia
Arahan : Pengawas Peperiksaan
Tempat : Dewan Sekolah di seluruh negeri di Malaysia
Tiket : Percuma untuk Tingkatan Tiga sahaja
HAHA ! maafkan saya sebenarnya gambar di atas tu hanya hiasan semata-mata , mintak maaf nah. Serrr, lagi seminggu je lagi dari sekarang (Isnin - 01/10/12)  Harap dapat buat dengan sebaik mungkin lah. Lagipun Trial PMR dapat keputusan yg agak kurang memuaskan. Mana tak nye dapat 3A 5B 1C ahh C tu mencacatkan. C tu Kemahiran Hidup (Perdagangan) susah sebab tak minat ! Yang A tu B. Melayu, English dan Mathematics. Yang B tu subjek yg Nani tak tulis dlm ni lah termasuk Bahasa Arab. Doakan untuk Nani ye ! Harap dapat genggam lah 9A tu !
Kepada Bloggers dan Stalkers yg baca entri ni yg PMR candidates jugak sama-sama lah kita berjuang untuk kejayaan kita untuk masa hadapan yg cerah !

Do pray for me cos I'll always pray for you, guys

Nota Pelutut : Blog ni akan bercuti sampai 16hb October jadi sabar je lah , Peace Yaw. Awrrr !

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Ohh Facebook Please Jangan Annoying !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Sebelum tu entry ini bukan utk Facebook / Mark Zuckerberg tetapi utk pengguna Facebook termasuklah aku
FACEBOKK FAVEBOIK FACEBIIK, Ya typo di situ sebab tulis sambil tengok TiVi / TV / Televisyen sambil berfacebook , sebenarnya dah lama pendam perasaan nak termuntah, termenangis dan terberak lepas baca status kat Facebook, ahhh status facebook lagi ? LAGI ? Baca kat sini : Ohh Facebook ! 
Sebelum aku nak meyampaikan ceramah perasaan tak puas hati kurang senang kat sini aku nak bagitau satu kata-kata hikmat (hikmat sangat *tangan di bahu mata ke atas*) baca kat bawah :
MAAF SEANDAINYA ADA YANG TERASA !
MAAF SEANDAINYA ADA YANG TERASA !
MAAF SEANDAINYA ADA YANG TERASA !
MAAF SEANDAINYA ADA YANG TERASA !
MAAF SEANDAINYA ADA YANG TERASA !

Begini ceritanya (tengok kat ataaaaass) hoii sudahlah tengok tu kalau tengok lama sangat tak terbaca lah entri aku ni . Tahu tak berapi tau kalau hangpa tak baca entri aku ni macam bola-bola api yang sedulunya kecil telah menjadi besar begitulah jua cintaku padamu yg sedulunyaa.... ahh sudah aku tau ada yang terikut, HAHAHA !
Begini ceritanya, tiap-tiap kali aku login Facebook mesti ada status-status macam kat bawah ni, sebelum tu aku nak explain memang lah Facebook tu tempat kita nak update macam-macam. Dan selalunya status macam ni di-update oleh Abang-abang dan Kakak-kakak serta Adik-adik HOT lah kan. Contoh status tu berbunyi macam ni , eceh berbunyi tuh
-I'm Single Now !
-Baru lepas break ng GF/BF sesape yg nak masuk line tu IM lah numb.
-Hey gf/bf diluar sana IM lah numb so boleh jugak kita kenal dgn lebih rapat
-Fake Relay Please !

Status tu lebih kurang macam tu lah. Tapi nasihat aku, Facebook mmg tempat untuk mengeratkan silaturrahim tapi berpada-pada lah. Dan lagi satu melalui status ni kita mcm boleh buat andaian yg peng-update status tu macam TAK BOLEH HIDUP KALAU TAK DAPAT PASANGAN ataupun lebih tepat sekali macam (lupa perkataan yg men-describe org mcm ni) Ah , okay Maaf seandainya bahasa yg dilemparkan di dalam entri ni membuatkan anda kurang senang, sekali lagi Aku / Nani / Hanani / Noni / Nonot ingin menyusun seploh jari memohon hadiah maaf seandainya ada yg terasa, tersinggung dan sewaktu dengannya.





MAAF PENGGUNAAN
KATA 'AKU' DLM
ENTRY KALI
INI =)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Handphone Aku Ori Ke ?

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Tahukah Anda ? Hangpa tau dak sekarang ni, kes penipuan dalam jual beli handphone menjadi-jadi. Contohlah kan kebanyakkan kedai-kedai yg jual handphone ni suka menipu kata handphone ni ORI lah, tapi  sebenarnya menipu. Kadang-kadang iPhone lah iPad lah yg kita tengok harga serrr murah daripada asal yg sebenarnya MADE IN CHINA . Jom Check It Out !
Ikut langkah-langkah seperti di bawah :
1. Taip *#06# then tekan 'CALL'
2. Pastu akan tertera lah IMEI number (International Mobile Equipment Identity)
3. Semak no IMEI number anda pada kedudukan 7 dan 8. 
contohnya : 358479047489569
4. Untuk semak sama ada handphone anda ORI ke idok, check kat bawah :
02 atau 20 : From China = LOW QUALITY
08 atau 80 : From Germany = FAIR QUALITY
01 atau 10 : From Finland = GOOD QUALITY
00 atau 03 atau 04 : Dari kilang asal telefon = BEST MOBILE QUALITY
13 : Dari Azerbaijan = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH 
 Tak tau lah mende ni betul ke dak, tapi mana lah tau ada betulnya.
Nota Penyepak : Handphone Aku ORIGINAL (Best Mobile Quality)



Dah baca kan? Komen sikit ;)

Status Facebook Yang Annoying : Optimis

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Dengan ini sambil Nani berblogwalking sambil itu jugaklah Nani berfacebooking. Dan sambil berblogwalking dan berfacebooking ni terbacalah post yang dipost oleh postman MK Syahir yang bertajuk di atas itu lah. Saja lah nak share dengan hangpa tips mengurangkan dosa yang hangpa buat time baca status kat facebook tu, bagi yang selalu kutuk-kutuk orang yang selalu sangat buat status yang tersangat annoying, exasperate, silly dan sewaktu dengannya.
jangan meniru aksi ini di rumah, ya adik-adik

status annoying #1 : tayunx tayunx itew nuck gitaw niey, itew tayung tangat-tangat tat tayunx, asew nuck chiyom jerw munxkowk jambarn niew tawue, indueww tangat-tangat, (^..^)

Pikir positif : kesian budak ni, mungkin keypad lappy / computer dia rosak kot, sampai takdak duit nak repair, komfom habis duit beli choki-choki ngan chewing-gum yang warna-warni plastik dia ada gambaq superhero tu (sambil hangpa pikir / monolog hangpa nangis bagi menunjukkan lagi yang hangpa terlalu kesian dengan depa tu ) bhahahaha.
------------------------------------------------

status annoying #2 : tadi aku pegi pavilion cuci mata, tiba-tiba ada mamat-mamat hensem / awek-awek cun 5-10 orang duk ushar-ushar aku sampai meleleh ayaq liur sambil tu aku dengar depa kata aku ni hensem / cun gila 8@B! macam Haron Ajiz / Neelupa.

pikir positif : sapa lah yang hack facebook dia ni, kesian sungguh, gamak hacker tu tulih lagu ni.
------------------------------------------------

status annoying #3 : $!@#lah hang jantan tak guna, muka macam keluaq dari mangkok jamban ada hati nak tackle aku, tak sesuai langsung dengan aku yang muka macam ______ (isi sendirik), pegi mampuslah hang tak sedaq diri.

pikir positif : budak ni kena sawan gamaknya, penyakit berketurunan kesiannyaaaa (menangis teresak-esak sambil lap hingus yang meleleh) euwww
------------------------------------------------

status annoying #4 : abang sarip dol, tak puas lah detim ngan abang sarip tadi, rasa macam tak nak lepas je tangan abang sarip tadi , lembut bak sutera china yang diimport dari Bangladesh, kite suke sangat-sangat !

pikir positif  : kesian, budak ni buta IT gamaknya, mungkin dia ingat dia tengah private message dengan abang sarip dia tu kot, takpa lah , biaqlah kat dia, itulah penting IT Education.
------------------------------------------------

status annoying #5 : hang ni kan tak habis-habis kacau boipreng aku, hang sedaq diri siket, aku tau lah boipreng aku tu muka macam Acapan, lagi satu, untuk pengetahuan hang, aku dah unfriend dan block hang, bodoh !!

pikir positif  : kalau macam ni, tak payah nak pikir positif lagi dah , hangpa maki ja minah ke mamat ke yang update status macam ni, dah block / unfriend segala bagai tu tak payah lah maki-maki orang tu, nak suruh mak tiri bini ketiga ayah dia sampaikan kat dia kot . lagi satu habaq kat dia janganlah kata kat orang bodoh dah terang lagi bersuluh dia tu yang bodoh. kahkahkahkahkah
------------------------------------------------


nota penyepak : sebenaqnya, Nani pun ada jugak update status macam ni tapi tak lah seteruk sehina status-status contoh kat atas ni. hahahahaha.
MAAF SEKIRANYA POST KALI INI MEMBUATKAN ANDA TERSINGGUNG, chill lah beb !


Dipetik dan diubah suai daripada : MK Syahir


Dah baca kan? Komen sikit ;)

Kisah Di Sebalik Bismillah

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Sebelum tu baca bismillah dulu, بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

macam Science pulak gambar atas ni 
____________________________________________________________________________

Ada seorang perempuan tua yang taat beragama, tetapi suaminya seorang yang fasik dan tidak mahu mengerjakan kewajipan agama dan tidak mahu berbuat kebaikan.

Perempuan itu sentiasa membaca Bismillah setiap kali hendak bercakap dan setiap kali dia hendak memulakan sesuatu sentiasa didahului dengan Bismillah. Suaminya tidak suka dengan sikap isterinya dan sentiasa memperolok-olokkan isterinya. Suaminya berkata sambil mengejek, "Asyik Bismillah , Bismillah. Sekejap - sekejap Bismillah."

Isterinya tidak berkata apa-apa sebaliknya dia berdoa kepada Allah S.W.T. supaya memberikan hidayah kepada suaminya. Suatu hari suaminya berkata : "Suatu hari nanti akan aku buat kamu kecewa dengan bacaan-bacaanmu itu."

Untuk membuat sesuatu yang memeranjatkan isterinya, dia memberikan wang yang banyak kepada isterinya dengan berkata, "Simpan duit ini." Isterinya mengambil duit itu dan menyimpan di tempat yang selamat, di samping itu suaminya telah melihat tempat yang disimpan oleh isterinya. Kemudian dengan senyap-senyap suaminya itu mengambil duit tersebut dan mencampakkan beg duit ke dalam perigi di belakang rumahnya.

Setelah beberapa hari kemudian suaminya itu memanggil isterinya dan berkata, "Berikan padaku wang yang aku berikan kepada engkau dahulu untuk disimpan."

Kemudian isterinya pergi ke tempat dia menyimpan duit itu dan diikuti oleh suaminya dengan berhati-hati dia menghampiri tempat dia menyimpan duit itu dia membuka dengan membaca,

"Bismillahirrahmanirrahiim." Ketika itu Allah S.W.T. menghantar malaikat Jibrail A.S. untuk mengembalikan beg duit dan menyerahkan duit itu kepada suaminya kembali.

Alangkah terperanjat suaminya, dia berasa bersalah dan mengaku segala perbuatannya kepada isterinya, ketika itu juga dia bertaubat dan mula mengerjakan perintah Allah, dan dia juga membaca Bismillah apabila dia hendak memulakan sesuatu kerja. 
Moral of the story : Mulakanlah setiap pekerjaan kita dgn BISMILLAH . Sesungguhnya besar kalimat ini disisi Allah S.W.T

Dah baca kan? Komen sikit ;)

Benci Benci Benci !

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera


Argh ! Ser ser seriously I HATE NEW BLOG INTERFACE ! Kita ni senasib ke ? Ataupun Nani sorang je yang jadi macam ni . Please I Want The Old Interface. Macam mana ni, susah lah yang baru ni , nampak berserabut, yang lama tu senang sikit sebab dia tersusun rapi , but yang ni nampak tak tersusun dan menyebabkan katarak mata, okay mengarut ! Try pergi setting yang ada lambang skru ke apa ke apa-apa je lah. Tapi tak ada. 

WHY! WHY! WHY! WHY! WHY!

Sekarang ni dah jadi WORDLESS ! walaupun hari ni bukan WEDNESDAY. KBai !



Dah baca kan? Komen sikit ;)