Status Facebook Yang Annoying : Optimis

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Dengan ini sambil Nani berblogwalking sambil itu jugaklah Nani berfacebooking. Dan sambil berblogwalking dan berfacebooking ni terbacalah post yang dipost oleh postman MK Syahir yang bertajuk di atas itu lah. Saja lah nak share dengan hangpa tips mengurangkan dosa yang hangpa buat time baca status kat facebook tu, bagi yang selalu kutuk-kutuk orang yang selalu sangat buat status yang tersangat annoying, exasperate, silly dan sewaktu dengannya.
jangan meniru aksi ini di rumah, ya adik-adik

status annoying #1 : tayunx tayunx itew nuck gitaw niey, itew tayung tangat-tangat tat tayunx, asew nuck chiyom jerw munxkowk jambarn niew tawue, indueww tangat-tangat, (^..^)

Pikir positif : kesian budak ni, mungkin keypad lappy / computer dia rosak kot, sampai takdak duit nak repair, komfom habis duit beli choki-choki ngan chewing-gum yang warna-warni plastik dia ada gambaq superhero tu (sambil hangpa pikir / monolog hangpa nangis bagi menunjukkan lagi yang hangpa terlalu kesian dengan depa tu ) bhahahaha.
------------------------------------------------

status annoying #2 : tadi aku pegi pavilion cuci mata, tiba-tiba ada mamat-mamat hensem / awek-awek cun 5-10 orang duk ushar-ushar aku sampai meleleh ayaq liur sambil tu aku dengar depa kata aku ni hensem / cun gila 8@B! macam Haron Ajiz / Neelupa.

pikir positif : sapa lah yang hack facebook dia ni, kesian sungguh, gamak hacker tu tulih lagu ni.
------------------------------------------------

status annoying #3 : $!@#lah hang jantan tak guna, muka macam keluaq dari mangkok jamban ada hati nak tackle aku, tak sesuai langsung dengan aku yang muka macam ______ (isi sendirik), pegi mampuslah hang tak sedaq diri.

pikir positif : budak ni kena sawan gamaknya, penyakit berketurunan kesiannyaaaa (menangis teresak-esak sambil lap hingus yang meleleh) euwww
------------------------------------------------

status annoying #4 : abang sarip dol, tak puas lah detim ngan abang sarip tadi, rasa macam tak nak lepas je tangan abang sarip tadi , lembut bak sutera china yang diimport dari Bangladesh, kite suke sangat-sangat !

pikir positif  : kesian, budak ni buta IT gamaknya, mungkin dia ingat dia tengah private message dengan abang sarip dia tu kot, takpa lah , biaqlah kat dia, itulah penting IT Education.
------------------------------------------------

status annoying #5 : hang ni kan tak habis-habis kacau boipreng aku, hang sedaq diri siket, aku tau lah boipreng aku tu muka macam Acapan, lagi satu, untuk pengetahuan hang, aku dah unfriend dan block hang, bodoh !!

pikir positif  : kalau macam ni, tak payah nak pikir positif lagi dah , hangpa maki ja minah ke mamat ke yang update status macam ni, dah block / unfriend segala bagai tu tak payah lah maki-maki orang tu, nak suruh mak tiri bini ketiga ayah dia sampaikan kat dia kot . lagi satu habaq kat dia janganlah kata kat orang bodoh dah terang lagi bersuluh dia tu yang bodoh. kahkahkahkahkah
------------------------------------------------


nota penyepak : sebenaqnya, Nani pun ada jugak update status macam ni tapi tak lah seteruk sehina status-status contoh kat atas ni. hahahahaha.
MAAF SEKIRANYA POST KALI INI MEMBUATKAN ANDA TERSINGGUNG, chill lah beb !


Dipetik dan diubah suai daripada : MK Syahir


Dah baca kan? Komen sikit ;)

10 Gomel:

muhammad asyraf said...

Erk..kadang-kadang kita yang baca pun pedih mata.. tapi nak buat macam mana dah jadi KAWAN.. huhuhu..

Nanie said...

@muhammad asyraf betul tu , bukan setakat pedih rasa macam nak buta . haha

Sue PeLik said...

ahahahha kelaka!!! dan setuju sangatttttttttttttt. sangat setuju!!!

Nanie said...

@Sue PeLik hahaha , sbb kjadian ni mmg selalu sgat jadi kan ? haha

fifie said...

Fie paling annoy dengan status nombor 1. Macam budak handicap je. haha

Nanie said...

@fifie betul tu betul, biarkan aje lah, hahaha

Romeo Laut said...

Hahahahah. Status post dekat FB macam ini, kebanyakannya datang dari perempuan. Tak percaya? Selidiklah sendiri. Hahahahahah.

Nanie said...

@Romeo Laut betul tu , kebanyakkannya mmg perempuan tapi ada jugak lelaki tapi rasanya 1% ja dari kalangan lelaki .

Aida Omar said...

selalu aida buat2 tak nampak je status cenggini.. haha.. dalam hati memang nak tergelak terserlah segala sifat budus mereka :P

Nanie said...

@Aida Omar betul tu aida , tapi nak buat mcm mana terpaksa lah jamu mata dgn status yg budus budus tu , hahaha