Cara Mudah Download Video Youtube

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
 
Yow, jumpa lagi kita dalam rancangan. Ceit. Hahaha, siapa sini ada IDM ? Kalau ada IDM tak ikut tutorial ini pun tak pa. Tapi video youtube kan berat, kan? Kalau guna web ni jadi ringan lah sikit. Jom belajar. Cehh.
 
 
First, bukak lah video apa-apa pun kat YouTube, DailyMotion, atau apa je lah, then, copy url video yang dikotak merah tu.
Lepas tu, bukak link ni. SaveFrom.net
Dan paste url video tu, di ruang yang disediakan macam ni.
 
Lepastu tekan download. Dan keluar macam ni


Pastu pilih kualiti video. MP4 360p atau MP4 720p atau MP4 1080p atau tekan ja more. Seeloknya, pilih MP4 yang tinggi. Biar lambat sesi download janji puas dengan kualiti video. Hahaha
Kalau guna firefox, dia akan keluar pop-up macam ni.Tekan 'save file' pastu OK.

Selesai. Pastu tunggu lah sampai habis download. Enjoy your video ! Hahaa. Assalamuaalaikum wbt.

Tinggalkan komen anda. :)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

2 Gomel:

Diya Hanun said...

nice :D

cynta ieda said...

wah..nice, lama dah cari tuto bgini..tQ