Selamaat ! Be Careful !

! Assalamua'alaikum !

arghh , Alhamdulillah , hampir-2 je blog Nani nak kena hack ! , korang nak tau sebab apa Nani boleh tau yang blog Nani hampir2 nak kena hack ? tengok gambar kat bawah ni, scroll down !

gambar tu bukan laa bukti yang kukuh kan ? okay , PIA tu kata dia dah follow Nani , tapi Nani tengok kat follower box tu takde puns , takpe laa kan, Nani nak pergi laa blog dia saja nak blogwalking n follow TETAPI lepas Nani tekan link nama dia tuu tiba-2 keluar ni , tengok gambar bawah

kalau tak nampak klik gambar ni tau , 

cuba tengok gambar tu dalam2 , tiba2 Nani kena login balik ! URL login pun lain , cuba tengok yang Nani merahkan tuu , lain, kan ? sepatutnya URL login yang ni http://blogspot.com kan ? Nani tau pasal ni pun lepas Nani blogwalking blog sapa entah, nasib baik laa Nani baca kalau Nani tak baca , macam mana , teruk nanti , haishh , 
So, pengajaran kali ni untuk Nani dan korang semua , hati2 dgn tindakan korang tu cek dulu betul2 , tak kisah laa hacker tu guna nama PIA ke apa kee , yang pasti CEK DAHULU ! kalau taknak blog korang kena hack laa kan ! , okay see u soon , bye , Assalamualaikum !

Dah baca kan? Komen sikit ;)

8 Gomel:

LifeBouy:) said...

tuu yang kadang malas nak layan orang dekat cbox. hee :)

Nαniє said...

kkdang rasa mcm tu jgak , nasib baik laa

Cik Kay Jue said...

bahayanyer.. thnks sebab g tau ea.. :)

Nαniє said...

sama2 ni pun nasib terbaca entry blog org ,

Nurul fara said...

serius ? baru tau -.- thanks sbb share ^_^

Nαniє said...

okeyy , no prob :D

Busyra Bt Takiyudin said...

tq nani.bg tau . :)

deno said...

thanks dear for this info :)