Ringankan Blog Anda Dengan Jquery LazyLoad

holla ! korang perasan tak blog Nani laju loading ? kot laa kalau korang rasa lambat macam tu jugak tak tau laa , tapi Nani try bukak laju kott , untunglaa sapa yg buat Jquery LazyLoad ni , bagi korang yang bubuh gambar berlambak-lambak tu layak laa bubuh LazyLoad ni untung mecepatkan lagi loading blog korang tu, kalau yang tak buh gambar banyak puns takpa jugak, ehehehe , kalau korang nak buat jugak ,cepat refer tuto's kat bawah ni , hehehe

1st. Dashboard - Design - Add a Gadget - HTML Javascript 

2nd. Copy code kat bawah ni and then paste-kan dekat bahagian content dekat html javascript tuu
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>
3rd. Preview , save , (tapi Nani tak preview pun , Nani save, bukak lain lajuuuuu)

THANK YOU ! ;) 

Dah baca kan? Komen sikit ;)

2 Gomel:

FARAH deeb said...

dulu dah pernah wat pastu ilang. Maseh for sharing! My Latest Entry:
JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

Nαniє said...

sama-2 ;) , okay , sya tgok ;)