Cubaan Anda Tidak Berjaya

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
Azan Asar sedang berkumandang, Azan Maghrib bila laa nak berkumandang. Tak terpandang dek aku makanan-makanan dia dapur. Merepek. Biasalah, perut dah buat konsert.
Hari ini, aku nak story kat hangpa. Semalam, aku sesaja lah nak check messages kat Cbox, messages tu berbunyi:
Kalau tak berapa nak crystal clear, tekan ja gambar tu.
Lepas tu, aku pun dengan gatai tangannya, klik la link tu. 'Kau Selalu Bersamaku'. Iyeke? Bersamamu?
Dan dan dan, tiba terpacul satu message bila aku klik link tu. Message tu berdendang:

Nampak tak? Tak berapa nak kelia clear? Meh, aku tolong bacakan.
"If you want to see this blog, please follow me before continue"
Aku pun tekan je la button 'OK' tu, dan terpacul lah lagi satu message:
Kalau tak boleh baca, tekan gambar bagi besar gedabak gedebuk. 
What? Dia suruh aku login balik? Pastu selang beberapa SAAT,
Blog dia berubah menjadi :
Aik? Apa pasal URL Login Blog berubah ni, apa lagi, dengan senang hatinya, aku tekan button [x] kat page tu. 
Aku try bukak account Cbox, nak tengok IP address dia dan :
Kalau hangpa rajin, tolonglah detect, aku tak tau macam mana nak detect IP Add, dia tu.
175.136.220.236
Pesanan Khidmat Masyarakat: Kalau hangpa jadi macam ni jugak jangan sesekali Sign In tau. Ini cubaan untuk depa detect account blog hangpa. 
Aku dah pernah kena dah dulu, sebab tu aku dah boleh syak dah. Nak baca? Meh sini : http://nanitheawesome.blogspot.com/2012/06/selamaat-be-careful.html
Poopaye ! Assalamua'alaikum

Do leave a comment. :)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

7 Gomel:

♥ Lia Abdillah ♥ said...

mujur lia blom prnh kena. kalau kena. pergh~ menangis xberlaguuu

Busyra Bt Takiyudin said...

owh. fes time tngok mcm ni. pelik la kan org skrang ni. mcm2 dia buat.

Busyra Bt Takiyudin said...

tq sharing benda ni. bg smua org tau.. :)

Anis Farhana said...

kena lebih berhati hati lepas nie. hmm.



nasib baik saya jenis jarang layan orang dekat cbox >.<

deno said...

thanks dik beritahu.. akak x pernah kena .. mujur nanie beritahu... thanks again :)

FARAH deeb said...

Pehhh ni sume scam jek. Akak kalau dibagi link2 bagai ni mmg tak bukaknye. Lebih2 kat Cbox kan mmg senang org nak spam. SELAMAT HARI RAYA dik! Jemput Singgah: Salam Aidilfitri 1434

Aina Sofea said...

saya pernah hampir terkena >.<