First Day Shekolahh

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera
beg sekolah malas nak kaler, cincai pi jaa.

Apa yang aku expect first day sekolah macam tahun-tahun lepas memang berbeza untuk tahun ni. Aku ingat first day sekolah ni tak belajo, rupa-rupanya belajo teruih , okay apa-apa pun nasib baik mood belajar aku harini baik, jadi, aku belajo dengan tenang. Alhamdulillah. Tapi apa yang aku bebai sangat adalah, harini aku beli buku sekolah dan harini jugak lah aku kena bawak balik buku teks yang berjumlah 17 bijik dan semuanya tobal-tobal belako.
Anyway, alhamdulillah aku dapat kelas Sains. Tapi masuk-masuk je Cikgu Kimia (muda, lawa lagi, bujang ;b) tadi, terus dia takutkan kami sekelas pasal azabnya belajar Kimia, Biologi, Fizik, Add Math. Haih, teruih gedup gedap gedup gedap. Pastu datang lah satu cikgu yang agak 'lama' dia kata Kimia ni kalau belajar elok-elok okaylah, Dia kata maksud Kimia adalah K.imia I.tu M.enarik I.nsha Allah A.+. Hmm. Apa-apa pun, sampai sini saja lah, esok sekolah. Mau tidur duluu. Assalamua'alaikum ;)

Dah baca kan? Komen sikit ;)

11 Gomel:

munirah :) said...

wahh , belajar dah ?! kita orientasi sampai 3 hari , minggu dpn baru belajar (kot). buku tak beli lagi hehehe :3

Nanie said...

@munirah :) untunglaa , sekolah aku masa form1 ja orientasi start f2 sampai f5 takdak. Hahaha , buku pun terpaksa beli sbb nak belajar. :D

StrawBerry Cynta Syasya said...

untung lah budak sekolah..
syasya abis dah sekolah..boring dok rumah.. :)

Nur Aliya Balqis said...

Seronok belajar subjek sains,kena betu2 minat..yg paling best masuk kelas sains math dgn Add math seronok jgn pernh rasa takut ye dik,insyaallah lama2 mesti minatnya..:-) Gud luck ye belajar lok2 nnti leh sambung belajar ke U lak ye.

Nur Aliya Balqis said...

Seronok belajar subjek sains,kena betu2 minat..yg paling best masuk kelas sains math dgn Add math seronok jgn pernh rasa takut ye dik,insyaallah lama2 mesti minatnya..:-) Gud luck ye belajar lok2 nnti leh sambung belajar ke U lak ye.

Nanie said...

@StrawBerry Cynta Syasya jom lah sambung belajar kak syasya . hehee

Nanie said...

@Nur Aliya Balqis harap2 macam tu lah kak aliya. seram pun hadoo. inshaa Allah. Terima kasih eh kak aliya. :)

Shazreena Shukri said...

nak belajar sains kena study btoi2..akak yg ambil ni pown tahu mcm mana rasanya...:) gud luck study..

jemput join giveaway yg reena sdng anjurkan..hadiah gempak :)

http://shazreena-reena.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-shazreena-shukri.html

Nanie said...

@Shazreena Shukri thankyuu kak . in shaa Allah nani join :D

Shawn Razaleigh said...

tahniah dpt sains. dan goodluck spm

Nanie said...

@Shawn Razaleigh terima kasihh . hee :D