Blog Berwajah Baru

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan Selamat Sejahtera

Whoaa! Hampir satu bulan setengah blog dianak-tirikan dan di-privatekan. Bukan saja-saja nak private dan menganak-tirikan tapi ada sebab musabab yang tertentu. Tak perasan ke? Haha. Blog aku ada 'baju' baru. Sebenarnya, bukan aku edit sampai sebulan setengah pun. Edit dalam seminggu dua jaa, cuma fikir yang lama tu. Hangpa tengok blog aku ni better daripada yang dulu atau yang dulu lebih elok daripada yang ni? Pedulikan apa yg terdapat kat gambar tu sebenarnya aku lupa nak printscreen blog lama aku yang tu. Last-last aku jumpa entri yang aku update dulu masa aku edit rupa blog yang lama. Hahaha. Rupa blog atas tu pedulikan ye. Bandingkan gambar bawah tu dengan rupa blog aku sekarang. Comment ye.

Apa yang baru dalam blog aku? Dulu temanya Pink tapi sekarang tema warnanya Coklat. Aku bukan penggila Pink pun tapi disebabkan dulu aku rasa mungkin Pink je sesuai dengan blog. Tapi bila difikir-fikirkan boleh je warna lain. Background aku tukar. Header semestinya wajib tukar. Scrollbar aku tukar. Scrollbar ni punya susah aku nak edit. Try guna coding sendiri woi. Hahaha. Cursor aku tukar. Buat sendiri bukan beli ye. Using Photoshop CS5. Sekarang ni dah ada CS6 kan ? Aku tukar link hover. Cer hover link ni - kucing aku - Hahaha, awesome tak ? Aku tukar blockquote. Tengok ni.
Kucing aku nama Puth sebab beliau warna Putih
Tu pun aku ada guna code sendiri jugak half je. Susah badai. Aku tukar underlined , yeke ? tengok ni -bosan- . Ya, aku lupa ada ribbon atas blog aku. Ribbon ke? Whatever -_-. Aku lupa apa lagi yang aku ubah. lol

tengok aku dah ada watermark! ;b
Doodle di atas merupakan doodle yg paling malas. Tak lawa kan?
Bagi komen tentang rupa blog aku yg baru ni, tau. xD





Dah baca kan? Komen sikit ;)

8 Gomel:

Shakira Pathi said...

comel layout baru tuu ^^

Busyra Bt Takiyudin said...

comel2.. :)

Farah Shahirah said...

comel la!! ajar boleh? hehe

cci said...

sangat cute OK.. ^_^

Nanie said...

@Shakira Pathi hee , terima kasihh . :)

Nanie said...

@Busyra Bt Takiyudin terima kasihh , hehe . :)

Nanie said...

@Farah Shahirah terima kasih . hehe . inshaa Allah . ;b

Nanie said...

@cci terima kasih kak cci . ^_^